Меню сайту
Наше опитування
Як ви оцінюєте роботу Носівської РДА
Всього відповідей: 29
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
"Носівські вісті"
Головна » 2011 » Січень » 20 » ЕКЗАМЕНИ СПРОСТИЛИ, НАПРУГА ЗАЛИШАЄТЬСЯ
16:41
ЕКЗАМЕНИ СПРОСТИЛИ, НАПРУГА ЗАЛИШАЄТЬСЯ
Абітурієнт-2011
Ще п’ять місяців до завершення навчального року, але для одинадцятикласників вже розпочинається гаряча пора. Трохи більше місяця, як минула реєстрація на пробне тестування,на часі -- реєстрація на участь в ЗНО -2011.
Фахівці стверджують, що нинішня кампанія проведення зовнішнього незалежного оцінювання набагато спрощена у її організації. Проте скільки б не говорили про безстресовість процедури, напруга залишається.
 Директор Українського центру оцінювання освіти І.Лікарчук розказав, що всі бажаючі вступати у виші в нинішньому році зможуть зареєструватися на проходження тестування починаючи з 1 січня по 28 лютого. Цей день буде останнім для відправки документів, оскільки дата буде фіксуватися по штампу на конверті.
Новацій буде чимало.
По-перше, спрощено процедуру реєстрації для ЗНО. Якщо раніше аби зареєструватися потрібно було особисто бути присутнім в регіональних пунктах. Тепер абітурієнти зможуть з офіційного сайту Українського центру оцінювання якості освіти http\\www.testportal.gov.ua скачать пакет документів. Інтернет зараз є у всіх відділенням Укрпошти. Заповнені вдома бланки можна відправити поштою в регіональний пункт, адреса якого вказана на сторінці http\\www.testportal.gov.ua /index.php/text/regions. При цьому абітурієнти можуть зареєструватися необмежену кількість раз.
По-друге, скоротився перелік документів для реєстрації. Тепер необхідно подати такі з них: ксерокопію паспорта, дві фотографії, довідку про одержання середньої освіти в цьому році, випускникам минулих років — ксерокопію атестату.
Гарна новина не тільки для тих абітурієнтів, які збираються вступати в виші Росії, але й в українські, наприклад на спеціальність «російська філологія». Після трирічних суперечок політиків, Президент нарешті прийняв рішення, в перелік іноземних мов включили російську.
Четвертим кроком назустріч майбутнім абітурієнтам стала незмінна кількість обов’язкових предметів зовнішнього незалежного оцінювання в 2011 році- вісім. Єдиним обов’язковим предметом лишилася українська мова та література. За власним вибором абітурієнти можуть складати екзамени з історії України, математики, хімії,фізики, географії, біології та іноземної мови.
По-п’яте, збережено також пільги при вступі для дітей-сиріт, дітей шахтарів, інвалідів та чорнобильців.
Шостим нововведенням стало створення завдань з кількома варіантами правильних відповідей. Таке нововведення буде в тестах з історії України, біології та географії. Абітурієнтам запропонують сім варіантів відповіді, три з яких буде правильні. Тому шанси вибрати вірну відповідь значно виростають.
Сьомим кроком назустріч абітурієнтам, зокрема, з послабленим зором став дозвіл користуватися збільшувальними стеклами або додатковими окулярами. Для учасників тестування з вадами слуху будуть працювати професійні сурдоперекладачі, для людей з проблемами опорно-рухового апарату підготують аудиторії на першому поверсі.
Ще однією (восьмою) суттєвою новацією стало вирівнювання випускників на екзаменах, незалежно від тог , де вони здобували середню освіту: у звичайній школі чи спеціалізованій. Тепер всі складатимуть однакові тести.
Дев’яте нововведення подарували абітурієнтам автори тестів, які складали їх виключно за шкільними підручниками, що були рекомендовані Міністерством освіти та науки України. Так само як і в минулі роки тести можна буде складати не лише українською, а й російською, угорською, молдавською, польською, румунською та кримськотатарською мовами.
Заключним кроком пролобійованим вчителями та батьками: хронометраж тестів з історії України та географії збільшили до 150 хвилин. А в тестах з іноземних мов кількість завдань скоротили з 51 до 46.
 В цілому учасникам зовнішнього незалежного оцінювання встановили одну вагому заборону. В прийнятому «Порядку проведення зовнішнього оцінювання» прописано заборону не лише використовувати диктофони і носії аудіо відеоінформації, але й мати при собі мобільний телефон.
В разі, якщо в аудиторії в абітурієнта буде вилучено телефон, навіть якщо не буде зафіксовано факт його використання, результати тестування анулюються.
Зовнішнє оцінювання якості освіти в 2011 році пройде з 2 по 24 червня, а його результати оголосять до 5 липня. До цього часу заплановано завершити розгляд всіх апеляцій учасників тестування.
Хочеться сподіватися, що систему ЗНО не будуть «штурмовати» цунамі у вигляді нових наказів міністерства та рішень парламента, як це було протягом останніх двох років.
За матеріалами Інтернетвидань підготувала Н. КАЛЮЖНА. 

«Носівські вісті» №3(9179)

Переглядів: 603 | Додав: Адмін | Теги: абітуріїнт, екзамен, тести | Рейтинг: 0.0/0
теги
Календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024