Меню сайту
Наше опитування
Найбільша шкода об'єкту благоустрою
Всього відповідей: 17
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
"Носівські вісті"
Головна » 2011 » Лютий » 09
Місяць за місяцем
Лютий ще з давніх-давен у народі мав прізвисько лиходія. Й недарма. За переказом — це час, коли злі стихії послали найсильнішого з-поміж себе — Водяна — забрати у людей Сварогове тепло і захолодити їх. Тому і намагається Водян залити й охолодити землю. Давно те було, утім, зважаючи на досить суперечливий хід подій у природі, й до нині вважається невдячною справою прогнозувати лютневу погоду. Так, сьогодні ще можуть стояти міцні морози, а вже назавтра, дивись, південний вітер занесе дощову хмару. Все вище піднімається сонце, на стріхах сніг тане, а з північного боку навпаки -- інеєм береться. Однак зрозуміло, що нікого він уже холоднечею не налякає, хоч і примушує бути обачним, бо «лютий додає до зими охоти, та не забувай про добрі чоботи». 
 Утім, для хліборобів він прикметний вже іншим. Закінчувалися великі свята, закінчувався й зимовий відпочинок. Селяни перевіряли в коморах зерно, лаштували нехитрий реманент, вивозили гній на городи і поля. А ще -- особливо пильно слідкували за прикметами, намагаючись передбачити, якою буде довгождана весна. Нажаль, зараз рідко які з них збуваються, бо ми з вами так поспішали за технічним прогресом, так «насолили» нашій матінці-землі, нашій природі, що вже немає ні зими такої, як слід, з морозами й снігом, ні красної весни з чистими струмками і теплим сонечком. І все ж, згадаймо, які вони були ті ... Читати далі »
Переглядів: 613 | Додав: Адмін | Дата: 09.02.2011

З набранням чинності з 01.01.2011р. Закону України від 08.07.2010 року № 2464-VI "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування" основним завданням Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності буде забезпечення організаційно-правової складової фінансування та надання соціальних виплат та послуг передбаченних базовим Законом.
Як зазначено вказаним вище законом №2464-ІУ, підставою для фінансування страхувальників робочими органами Фонду є заявка-розрахунок спеціальної форми, яка повинна містити інформацію про страхувальника (назва, адреса, реєстраційний код страхувальника, код ЄДРПОУ або ДРФО, телефон), про кількість днів непрацездатності та нараховані застрахованим особам суми матеріального забезпечення за їх видами. Разом з заявкою-розрахунком подається додаток, де міститься інформація про застрахованих осіб, стосовно яких прийнято рішення щодо нарахування матеріального. забезпечення у зв"язку з втратою заробітної плати ( доходу) внаслідок непрацездатності та копія протоколу засідання комісії ( уповноваженого) із соціального страхування.
Суб’єкти господарювання зможуть отримати фінансування за новими умовами, а саме в 10-ти денний термін з моменту подачі заявки-розрахунку в разі виплати заробітної плати (наприклад за січень 2011р.) з якої справиться єдиний соціальний внесок. Згідно нового законодавства єди ... Читати далі »
Переглядів: 1188 | Додав: Адмін | Дата: 09.02.2011

 Тиждень
Кожному з нас у своєму житті  частенько доводилося виступати в ролі відвідувачів якихось начальницьких кабінетів чи високих установ. Нехай не обов’язково начальницьких, не обов’язково до органів державної влади чи місцевого самоврядування, до керівників комунальних, акціонерних чи приватних підприємств, інших виробничих структур. Не обов’язково це можуть бути зауваження, скарги, ділові пропозиції або ж клопотання, зокрема, й   щодо   реалізації    прав і законних інтересів та  скарги  про їх порушення, як про це гласить Закон України «Про звернення громадян», при цьому чітко регламентуючи всю процедуру такого спілкування та реагування на нього. Чекаємо своєї черги на отримання необхідної довідки в одному кабінеті щоб віддати її в інший, збираємо потрібні папери в одній установі, затим стрімголов біжимо в сусідню. Оформлення субсидій, пенсійних та інших грошових виплат, підготовка документів на оформлення приватної власності, реєстрація суб’єктів підприємницької діяльності, зняття з реєстрації підприємства чи фізичної особи, збір довідок для поновлення пільг, оголошення в газету, оплата комунальних платежів та штрафів… 
  Список цей можна продовжувати до безкінечності, втім, сьогодні  про інше. Про те,  з чого для кожного з нас лише починається вирішення будь-яких власних справ. А саме - ... Читати далі »
Переглядів: 424 | Додав: Адмін | Дата: 09.02.2011

Семінари
Новий рік, перший місяць якого  вже  на останньому акорді, приніс чимало нового, зокрема у реформуванні медичних та інших бюджетних установ. Образно висловлюючись словами класика, ми нині переживаємо  революційну ситуацію, коли жити по-старому не можна, а по –новому не дуже хочеться. Надто, з огляду на те, що певні  нововведення ми вже проходили на практиці десятиріччя чи більше тому. Тобто , як підтверджує  історія, нове—це просто добре забуте старе.
 Власне, ці і не лише думки охоплювали більшість присутніх на семінарі- навчанні з міським, сільськими головами та секретарями рад, яке проходило минулого тижня у райдержадміністрації. Адже план роботи учасників організатори  запропонували  насичений. В кожному  із семи  питань порядку денного  було чимало нового, зокрема для новообраного депутатського корпусу рад. Адже для багатьох з них ця робота абсолютно нова.
 З -поміж  інших, чи не найбільше питань  і не знайдених відповідей  викликали  виступи  головного лікаря райлікарні М.К.Колєснікова, який зупинився на  передачі медичних закладів із підпорядкування  сільських рад на баланс рай лікарні. Все повертається на круги своя. І таку практику вже застосовували у 90-х. Життя покаже, але на сьогодні більше скептицизму ... Читати далі »
Переглядів: 431 | Додав: Адмін | Дата: 09.02.2011

теги
Календар
«  Лютий 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024