Меню сайту
Наше опитування
Найбільша шкода об'єкту благоустрою
Всього відповідей: 17
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
"Носівські вісті"
Головна » 2011 » Лютий » 27
На сільських сходах
Не зважаючи на свою географічно-територіальну приналежність до Степовохутірської сільської ради, Кіровка завжди вважалася цукрозаводською. Мабуть, тому, що мешканці цього сільця переважним числом трудилися у виробничих підрозділах тодішнього Носівського цукрокомбінату -- у цехах цього підприємства, на фермах чи у полі, вирощували бурякові висадки. Відтак, і турбота про соціально-економічний розвиток цього населеного пункту та добробут його мешканців тривалий час залишалося справою керівництва саме цього підприємства. Поступово часи змінювалися. Однак навіть після відокремлення аграрного виробництва від безпосереднього процесу виготовлення цукру добрі партнерські стосунки між цими виробничими сферами продовжувалися. Й люди за звичкою всі свої біди та проблеми несли не до сільської влади, а виливали заводській адміністрації. Ось тільки новим господарям, надто після отримання тими повного контролю над підприємством, вони вже були не потрібні. А потім завод взагалі зупинився. Тож як уміли, господарювали самі, -- об’єднавшись земельними та майновими паями, обробляли поля, вирощували худобу на фермі, маючи при цьому й роботу, і сякий-такий заробіток. Й водночас добре розуміючи, що без надійної фінансової підтримки всі намагання їхнього невеликого колективу господарювати ефективно приречені…
 Ось вже майже два роки землі ТОВ «Агрокіровка» обр ... Читати далі »
Переглядів: 538 | Додав: Адмін | Дата: 27.02.2011

Попередній досвід і, особливо, минулого року, аж із двома виборами, не могли не підвести органи влади до важливого висновку -- необхідності посилення ролі й значимості місцевого самоврядування в розвитку територіальних громад і в зв’язку з цим -- тісніших взаємин, активнішої співпраці з громадськістю. Тому забезпечення широкої участі громадян у вирішенні соціально-економічного розвитку своїх територій, для нас, управлінців, як у державній владі, так і представницькій залишається головним, -- наголосив у своєму виступі на головних зборах року мешканців Дослідного та Ставка голова райдержадміністрації Анатолій Красносільський. Перший керівник виконавчої влади району зізнався, розмовляючи з людьми, що в цьогорічній традиційній кампанії проведення сільських сходів поставив собі за мету відвідати якомога більше малих і віддалених від центру сільрад населених пунктів, в мешканців яких, напевне, не менше питань, ніж у великих селах. 
 Слід сказати, що чи не вперше за багато років керівники Червонопартизанської сільради виявилися неформальним організатором сходу, забезпечивши жителів Ставка транспортом, а досліднянців -- активним запрошенням взяти участь в обговоренні важливих питань життєдіяльності громади. Добрий приклад сільрадівців, що попередньо було проаналізовано, які питання хвилюють людей, і сільський голова Микола Павленко запросив на збори ряд керівників районних служб, зокрема, начальника Р ... Читати далі »
Переглядів: 453 | Додав: Адмін | Дата: 27.02.2011

Місцеве самоврядування: на сільських сходах
 Козарці ніколи не були байдужими до проблем своєї громади. І підтвердженням цьому, що, навіть, після тривалого періоду занепаду, руїн, при низці економічних, соціальних проблем село -- одне з найпривабливіших на Носівщині упорядкованим центром, збереженою його гуманітарною структурою й, навіть, виробничим комплексом. Хоч у останньому вже, кажуть, не без проблем… А ще, неоднораз будучи на сходах громади, переконувався в цьому також, сільчани не обминали нагоди, аби активно обговорити наболіле. І цього разу ні в масовості, ні в небайдужості учасників головних зборів сумніватися зайве. До того ж, на них уперше звітувалася новообраний сільський голова Марія Татаренко, яку сільчани шанують ще з попередньої посади керівника поштового відділення.
 І все ж, по-новому були у Марії Федорівни головні збори громади. Із самого початку уперше на сході прозвучав Державний гімн. До речі, в козарців, чи не в єдиної громади в районі, є власна символіка -- прапор і герб. А відтепер -- і гімн. Його автори -- відомий український поет-пісняр Олександр Демиденко та заслужений артист України Григорій Дворський, який написав музику і виконав надзвичайно хвилююче твір. Козарці, яким було вперше презентовано його, ледь стримували бентегу, а старші поколінням сліз не втримали.
 Коротки ... Читати далі »
Переглядів: 510 | Додав: Адмін | Дата: 27.02.2011

теги
Календар
«  Лютий 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024