Меню сайту
Наше опитування
Як ви оцінюєте роботу Носівської РДА
Всього відповідей: 29
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
"Носівські вісті"
Головна » 2011 » Листопад » 22
Тиждень
Почну з того, що я -- не менш грішний, як і багато інших чоловіків, піднімаю келих за іменинників і наречених, здоров’я друзів і не тільки, з нагоди, а той без нагоди. Словом, мав би мовчати з приводу, який болісний нерідко просто в людськості, для суспільства, нації, народу. «Не пийте, хлопці, Вкраїна просить» -- співають і говорять багато, проте й співаюча сторона, й до кого звернення нерідко пили солідарні бути заодно бодай із Шампанським, що за гріх не вважається, як для святкового тосту, не говорячи вже про пиття з нагоди, а то й без пуття.
 А взагалі, мене хвилює інша тема, яка не обходить жодного в кожному селі й висілку. П’ється аж занадто, більше, ніж можна, п’ється на шкоду здоров’ю нації, незважаючи, що поруч категоричні голоси, прохання, сльози… Велика стіна, великий гомін, відлуння теж, яке, на жаль, здається теж минає поза увагою, бо до спиртного прикладаються не лише дорослі, а й все частіше, навіть, неповнолітні. І якщо бути чесними, то очевидним для багатьох є те, що ми, як нація, яка значним числом співвітчизників спиваємося.
 Так було? Здається, ні, хоч не бракувало спиртного на полицях магазинів і самогоноваріння, із яким завжди боролася держава, квітло чи не через двір. Горілку виготовляли вдома переважно для власних потреб, наразі це стало бізнесом при загальному безробітті. Од ... Читати далі »
Переглядів: 776 | Додав: Адмін | Дата: 22.11.2011

І час, і, не менш, наш Президент, очевидно, найактивніше вплинули на депутатський корпус у новому скликанні рад всіх рівнів. Звернення Віктора Януковича до політичних сил з проханням вийти зі стану протистояння й розпочати конструктивний діалог таки дійшло, як говориться, до серця й розуму народних обранців. «Наше завдання -- зробити реформи найменш болючими для суспільства. Є проблеми, що не мають партійності: бідність, корупція, зубожілі школи й лікарні, нереформовані Збройні Сили». Президент закликав народних депутатів разом будувати Україну. І вони, здається, почули.
 Як на мою думку, головний здобуток районної ради шостого скликання на чолі з Миколою Васюком, що вона справді відкинула партійні амбіції і забула, нарешті, про фракційність, об’єднавшись натомість на спільні дії в непростих іще посткризових умовах для економіки, здійснюваних реформ, які сприймаються суспільством неоднозначно, з новими проблемами, які виникли на шляху наповнення бюджету, тощо.
 А втім, звіт голови районної ради і в постійних комісіях, і на пленарному засіданні ради депутати сприйняли з належним розумінням і усвідомленням того, що представницькою владою зроблено немало. По суті, вважаю, Микола Васюк звітувався не лише за особисту роботу голови, а за роботу всієї ради, діяльність кожного з тридцяти шести депутатів й чотири постійних комісії, радівський актив, за всю представ ... Читати далі »
Переглядів: 778 | Додав: Адмін | Дата: 22.11.2011

Носівщина — унікальний, неповторний край в етнографічному плані. Тут серед мальовничої краси збереглися стародавні народні звичаї. Але існує реальна загроза зникнення наших традицій. Проте тих, хто на це звертає увагу, — одиниці.
У Носівському територіальному центрі є люди, котрі відчувають потребу, щоб зібрати та зберегти традиції української пісні. Вони об’єднались в ансамбль, даруючи радість глядачам на численних виступах. Адже пісня для українського народу — це частина духовного життя і вона не залишає його ні в радості, ні в смутку, крок у крок слідує за ним від дитинства до старості. З піснею на вустах вінми не тільки відзначає свята, не тільки прикрашаємо народні обряди, а й також славить свої перемоги над ворогом. 
Ансамбль живе і розвивається завдяки творчим пориванням  учасників та його керівнику Юрію Івановичу Подольському. 
Животворну духовну атмосферу, що панує у колективі, підтримують і певні традиції, які виникли за відносно недовгий час її існування. Саме Юрій Іванович своєю безмежною любов'ю до української пісні надихнув учасників гурту до прагнення співати так, аби всі заслухалися. І це в них виходить дуже вдало. Уже більше десяти років працює ансамбль, який був створений з ініціативи О.І. Комара. Якщо порівнювати із багатовіковою історією держави — це крапля в морі, якщо вести рахунок з часу зд ... Читати далі »
Переглядів: 731 | Додав: Адмін | Дата: 22.11.2011

теги
Календар
«  Листопад 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024