Меню сайту
Наше опитування
Найбільша шкода об'єкту благоустрою
Всього відповідей: 17
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
"Носівські вісті"
Головна » 2011 » Червень » 01
Місяць за місяцем
Час нестримно летить. Наче ще недавно готувалися відзначати Великдень, поминали померлих родичів у квітні, вшановували ветеранів, дітей війни, відзначаючи 66-у річницю Великої Травневої Перемоги, а вже ось і весна завершується, добігаючи свої останні дні.
 Не зогледілися, як на порозі червнево усміхнулося літо. Назва першого літнього місяця пішла від масового цвітіння квітів, доспівання суниць, черешень, від найяскравішого і найдовшого світла сонця, коли день удвічі перевершує ніч. 
В Древній Русі первісток літа називали кресником чи креснем. Перший його місяць надзвичайно щедрий на свята: професійні, релігійні, державні. А найбільшим святом, мажорним прощальним акордом весни став для нашої земляцької родини довгожданий рясний дощ, вважай, перший за всю весну на Носівщині. Додалося турбот тепер у господинь — наступає гаряча пора на городах. А дітвора вже дочекалася нарешті найдовших літніх канікул. Знаменно, що й свято всіх дітей відкриває календар пам’ятних дат червня. День захисту дітей -- одне з найстаріших міжнародних свят. Рішення про його проведення було ухвалено Міжнародною демократичною федерацією жінок на спеціальній сесії в листопаді 1949 року. З того часу ця дата в календарі об’єднує не лише дітвору у захисті своїх інтересів, а й спонукає дорослих до конкретних справ в турботі про ді ... Читати далі »
Переглядів: 497 | Додав: Адмін | Дата: 01.06.2011

Куріння тютюну має майже 500-річну історію. Відкриття Христофором Колумбом у 1492 році Америки пов’язано з відкриттям європейцями багатьох нових рослин, серед яких був і тютюн. Незважаючи на заборону великого мореплавця, деякі з його моряків таємно привезли листя та насіння тютюну в Європу.
 Тютюновий дим -- це забруднене повітря, що в сотні тисяч разів перевищує забруднення будь-якого металургійного чи хімічного комбінату, проте люди свідомо вдихають таке повітря. Мова йде про паління.
 У абсолютно чистій атмосфері організм людини, що палить, зазнає такого токсичного впливу, ніби вона знаходиться в умовах, де забруднення в тисячі разів перевищує будь-які норми. Вдихати тютюновий дим в чотири рази шкідливіше, ніж вихлопні гази автомобіля безпосередньо з вихлопної труби.
 У тютюновому диму, крім слабкого наркотику -- нікотину, міститься близько 200 особливо отруйних речовин -- чадний газ, бензпірен (сильний канцероген, тобто речовина, що спричиняє рак) і багато інших, аміак, синильна кислота тощо.
 Такої атмосфери, яку створює для себе той, хто палить, немає в жодному суперзабрудненому промисловому центрі. Щорічно на Землі, за даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, вмирає 1,5 мільйона людей.
 «Цигарки -- єдиний дозвол ... Читати далі »
Переглядів: 648 | Додав: Адмін | Дата: 01.06.2011

 Тиждень
День Європи -- одне із 17 офіційних свят Європейського Союзу, яке відзначають засновники 9 травня. Оскільки в нашому календарі це свято співпадає з великодньою датою нашого народу, українським, з волі Президента України воно було призначене на третю суботу травня.
 На самому початку урочистості з цієї нагоди носили культурно-мистецьку спрямованість, затим набули політичного забарвлення в плані формування громадської думки щодо державної політики вступу України до Європейського Союзу.
 Далеко непроста це історія, як і все наше українське двадцятиріччя -- упівноги до Європи, і настільки ж навстріч зі східними сусідами. Хоч, здавалось, все надзвичайно просто для нашої держави, в якій демократичні цінності зрівнялися із загальноєвропейськими, а, можливо, в чомусь і перевершили їх, з огляду на зовсім молоді держави в ЄС. Хіба що, не доросли економічно, а втім, заслабли не лише із власних гріхів, а й, нерідко, пишучи диктанти з реформ на всі теми суспільного життя в економічній і гуманітарній сферах з порад саме сусідів із Заходу.
 Як не згадати при цьому приклад із далекої історії, відомий не одному поколінню школярів радянської доби, в якій славили царя, що «прорубав вікно» в Європу, взявши за досить короткий час набагато більше для розвитку імперії при ... Читати далі »
Переглядів: 512 | Додав: Адмін | Дата: 01.06.2011

теги
Календар
«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024