Меню сайту
Наше опитування
Найбільша шкода об'єкту благоустрою
Всього відповідей: 17
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
"Носівські вісті"
Головна » 2010 » Грудень » 19
В грудні 1990 року постановою Ради Міністрів УРСР та Ради федерації незалежних профспілок України було утворено Українське республіканське відділення Пенсійного фонду СРСР, від якого веде історію Пенсійний фонд України.
Пенсійний фонд України є центральним органом державної виконавчої влади, підвідомчим Кабінету Міністрів, який здійснює управління фінансами пенсійного забезпечення. Основним завданням Пенсійного фонду є збір та акумуляція внесків на обов'язкове державне пенсійне страхування, призначених для фінансування пенсій.
В Носівському районі в лютому 1991 року почало працювати Носівське відділення Пенсійного фонду в особі одного уповноваженого. Організовувала цю роботу особисто я, тому й до цього часу пам'ятаю, наскільки важко спочатку було і мені самій, та й для бухгалтерів організацій та установ це була нове і незвичне завдання -- нараховувати та своєчасно сплачувати збір до Пенсійного фонду. Трохи згодом ми стали працювати удвох з А.А.Газюрою, а в липні 1994 року було створено Носівський відділ Пенсійного фонду і чисельність працюючих зросла до шести чоловік. Очолила відділ Романець Н.П., яка в подальшому пропрацювала тут майже 12 років, до моменту виходу на пенсію. В 2002 році відділ Пенсійного фонду було реорганізовано в управління та передано йому функції нарахування та виплати пенсій. З того часу чисельність працюючих складає 30 чоловік. Плинність кадрі ... Читати далі »
Переглядів: 429 | Додав: Адмін | Дата: 19.12.2010

 Відповідно до ст.1 Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності» наше відділення Фонду велику увагу приділяє проведенню профілактичних заходів, спрямованих запобіганню нещасним випадкам на виробництві, професійним захворюванням та попередженню загрози здоров'ю застрахованих, викликаних умовами праці.
 Більш як на 70% підприємств, організацій та установ у Носівському районі функціонує система управління охороною праці. Найбільш ефективно вона діє підприємствах КП „Носівські Теплові мережі„ ДК „Укртрансгаз „НАК „Нафтогаз України", ЗАТ „Нива -2008», КП „Носівка Комунальник", ТОВ «Колорит Агро» та ін.
 Відділенням Фонду у сфері промислової безпеки та охорони праці на підприємствах надаються необхідні консультації в створенні та впроваджені ефективної системи управління охороною праці; приймається участь у навчанні, підвищенні рівня знань працівників, які вирішують питання охорони праці; перевіряється стан профілактичної роботи та охорони праці на підприємствах, приймається участь у розслідуванні групових, нещасних випадків із смертельними наслідками та з можливою інвалідністю, а також професійних захворювань; проводиться пропаганда безпечних та нешкідливих умов праці; вивчається та поширюється позитивний досвід створення безпе ... Читати далі »
Переглядів: 396 | Додав: Адмін | Дата: 19.12.2010

Наше покоління дітей війни і народжених у 50-ті нелегко підступалися до цивілізації. Ми, зокрема, -- завдячуючи радіо. До телефонів, телевізорів шлях був ще далекий.
 У пам’ятку найбільше чомусь як на вигоні, де грали у гилки неподалік з гучномовцем окраїнного сільського центру, почули про політ першого космонавта. Ця звістка, яка співпала з Великодньою, наскільки збентежила всіх. А ще в пам’яті, як це радіо ми творили спільно громадою, заготовляючи у лісі десантами батьків-колгоспників стовпи, кооперуючись коштами. Зрештою, що в наших державах колись і тепер робилось для людей без їхніх коштів, зусиль?! Електрифікація, газифікація, водогони… Але це зовсім інша тема.
 Наразі про радіо, дротове. Вже очевидно, що воно, вимираючи з кожним роком, нині спочило в бозі назавжди. В крайньому разі, в Носівці залишилась якась сотня радіоточок, та ще дещиця в єдиному селі -- Плоскому. Тисячі гучномовців, які в минулому були в кожній хаті Носівщини, давно мовчать і до цього якось звикли, як звикли у Бобровиці й Бахмачі, багатьох інших районах області, де дротове радіо завершило своє мученицьке існування назавжди. Натомість з ефіру нам озвучують диктанти з української мови, працюють тисячі журналістів, які сподіваються, що їх голос, свято і біль їхніх сердець буде почуто. Зрештою, інформаційний простір -- це політика, це безпека держави, це культура народу і найближчий ... Читати далі »
Переглядів: 539 | Додав: Адмін | Дата: 19.12.2010

теги
Календар
«  Грудень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024