Меню сайту
Наше опитування
Як ви оцінюєте роботу Носівської РДА
Всього відповідей: 29
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
"Носівські вісті"
Головна » 2010 » Листопад » 04
За народним календарем
  "Жовтню - син, а зимі - рідний брат", – так в народі мовиться про листопад – місяць падолисту. А ще казали: якщо листопад дерев не обтрусить, то зима довгою бути мусить. Утім, з огляду на попередні метеорологічні завбачення  суворої зими  й водночас  вважай, голі дерева вже зараз, висновок напрошується однозначний -- зима має бути такою, як і завжди -- у міру  суворою, у міру довгою. Хоч наш знаменитий народний прогностик Володимир Лис дещо іншої думки. «Починаючи прогнозування на цей місяць, так і хочеться сказати: увага, можливе все! Погода початку XXI століття геть нагадує погоду початку першого десятиліття другого тисячоліття від Різдва Христового, тобто 1000-1010 років. Так от, руські літописи і західноєвропейські хроніки зафіксували, що після кількох теплих, навіть спекотних, десятиліть у листопаді 1010 року розпочалася найсуворіша за всю історію людства будь-коли зафіксована зима. Тоді сніг лежав і тривав мороз по всій Європі з початку листопада до середини квітня. Замерзли навіть дуже теплі Середземне та Егейське моря, а також, єдиний раз в історії, — ріка Ніл у Північному Єгипті. Чи не повториться такий погодний феномен і посеред нинішнього потепління?» Усе ж, за словами пана Володимира, приблизно на Дмитра, 8 листопада, таки має знову випасти сніг. Але після нього має прийти потепління, і холодна погода на початку другої половини міся ... Читати далі »
Переглядів: 1272 | Додав: Адмін | Дата: 04.11.2010

Тиждень
Пропоную після вкрай напруженого останнього тижня всім відпочити душею, залишивши в ній єдине: думки про рідних і близьких. Хіба ще про квіти, якими весною прикрасите подвір’я і під парканами. Така добра пауза додасть спокою і настрою до ще не згаслими привабами осінньої пори. Останні гриби в лісі, червоно палахтять горобини, тихий шерех під ногами теплого ще листя, яке дбайливо вгортає землю. Особлива мелодія в цих останніх днях жовтня, якими природа вчить нас мудро насолоджуватися всім, що дарує нам життя, вчить мудрості радіти кожній теплій і погожій миті, припізнілому конику, метелику, бджілці, що заблукала… Завтра все може бути інакшим. Осінь заплаче, а, може, й затанцює в перших хуртовинах, явивши з білим-білим снігом і чистоту помислів.
 Ними запасемось по вінця в душі по завтрашній вихідний і далеко не вихідний. Для одних -- свято народного волевиявлення, для багатьох -- робота до знемагаючої втоми, ще для когось -- звичайне змагання чи гра в лотерею. 
 А втім, я замовляв собі й вам відпочинок на завтра, суботу, добру нагоду момент побути наодинці із найсвятішим, найдорожчим і в цьому ряді зі своїми рідними і близькими. І найсокровенніше -- наша мала батьківщина, перша згадка про яку в древньому літописі засвідчує, що наш носівський рід, рідний край значно старший російської столиці.
... Читати далі »
Переглядів: 506 | Додав: Адмін | Дата: 04.11.2010

теги
Календар
«  Листопад 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024