Меню сайту
Наше опитування
Найбільша шкода об'єкту благоустрою
Всього відповідей: 17
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
"Носівські вісті"
Головна » 2009 » Травень » 18
Тиждень
 Любимо травень усі. І як його не любити у щедрому віці весняної краси? Квітковому розмаї, який приростає цвітом щодень, непогамовній радості птаства і зела, милим зору і слуху, надто – серцю. Йому, як зцілюючим подорожником від утоми буднів і ці весняні чари й приваби, миттєвості радості. Вони, на жаль, теж минають, притьмом поспішаючи у літо й залишаючи на спомин тільки дороге, хвилююче, зворушливе.
 9 травня -- з цього ряду днів наймолодшого, проте найдорослішого з весняних місяців, який вкотре додав і щемливих та радісних почуттів, і напруги в думках. Так їх мало залишилось в святковій колоні Носівки, зовсім одиниці у селах району – останніх з воїнів останньої війни. Залишають навік рідне й дороге на землі, у світі уже й ті, хто відбудовував, піднімав з руїн і попелу свій край. І наразі, коли вже завтра так же перейде поріг літа для мого покоління, якому трагічні сторінки війни дійшли тільки в книгах і кінофільмах, зі спогадів дідів і батьків, сакраментальне питання, як небо нависає над нами: Чи пам’ятатимуть нас? За що нас шануватимуть, прострілених на чужій землі, війна на якій виявилась згодом не визнаною офіційно і коментована досить суперечливо в нових ідеологічних підходах, усіх обпалених донесхочу чорнобильським лихом, проте розділених пільгами, які справжнім ліквідаторам уже не потрібні. Поставлених на коліна недолугими реформами, розчарованими від нездійснених мрій, нереалізованих де ... Читати далі »
Переглядів: 479 | Додав: Адмін | Дата: 18.05.2009

Це цікаво
     Про вік Носівки, походження її назви й витоки заснування існує багато наукових гіпотез і стільки ж легенд. Найдостовірніша з них спирається на першу згадку про місто в Іпатіївському літописі під 1147 роком, що офіційно зазначено в добре відомій всім книзі „Чернігівщина. Енциклопедичний довідник” 1990 року випуску. Таким чином у цьому році Носівці виповнюється 862 роки, стільки ж, як столиці росії -- Москві. Цієї думки дотримуються і автори книги „Сторінки історії Носівщини” І.Буняк, А.Буняк, О.Комар. Десять років тому її видавець М.А.Ляшенко подарував книгу і Макіївському благодійному фонду. Звідтоді, мною проведена чимала робота по дослідженню фактів, вказаних в ній, вивченню інших історичних джерел. Зокрема, Генеалогії династії Рюриковичів і Гедемінових та Реєстру усього війська Запорозького бісля Зборівського договору. Скрупульозне збирання їх елементів врешті склалося в досить цікаву хронологічну картину, яка значно розбігається з фактами, викладеними у вищезазначеній літературі. Висновок напрошується сам собою -- Носівці принаймні кілька тисяч років! Якби провести археологічні розкопки на теренах району, це б неодмінно підтверджилося. І нині вікритих даних для цього вистачає. Судіть самі.
     Вважаю, мені дуже поталанило, бо вдалося встановити повне ім’я і родовід людини, від якої походить назва Носівки. Ним є Нос Сава Микитович, який за походженням -- н ... Читати далі »
Переглядів: 1467 | Додав: Адмін | Дата: 18.05.2009

теги
Календар
«  Травень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024